FILMSKO BEKSTVO IZ ZATVORA: Iskopao tunel dugačak 30 metara, cela zemlja traga za njim (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 00:09

ФИЛМСКО БЕКСТВО ИЗ ЗАТВОРА: Ископао тунел дугачак 30 метара, цела земља трага за њим (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

ZATVORENIK osuđen na smrtnu kaznu Kinez Čaj Čanpang (53) pobegao je na spektakularan način iz zatvora u Tangreangu nedaleko od Džakarte u Indoneziji. On je, kao u filmu "Bekstvo iz Šošenka", do slobode došao kroz 30 metara dugačak kanalizacioni tunel u koji je dospeo tako što je šrafcigerom, dletom i pajserom iskopao rupu u svojoj ćeliji.

Čanpang je do detalja razradio plan bekstva. Ukrao je alat iz zatvorske kuhinjske radionice i iskopao sićušni prolaz širok svega 50 centimetara kroz koji se provukao do zatvorske kanalizacije koja se izliva u reku, piše "San".

Da je plan detaljno razrađen, govori i činjenica da je to uradio u vreme kada su zatvorski stražari menjali smenu. Kamere CCTV-a su snimile momenat kada begunac izlazi iz cevi, nonšalantno se udaljava iz zatvora i nestaje u mračnoj ulici.

Prema rečima portparola policije u Džakarti Juzrija Junisa, pretpostavlja se da je Čanpang planirao svoj neverovatni beg "pet do šest meseci".

Njegovo bekstvo mnogi porede sa načinom na koji je iz zatvora pobegao Endi Dufren, junak filma "Bekstvo iz Šošenka" koji je godinama kopao "tunel slobode".

Kineski zatvorenik je sada na listi najtraženijih begunaca u Indoneziji, a imigracioni službenici postarali su se da mu onemoguće izlazak iz države

Prema rečima policajaca, Čanpang je osuđen na smrtnu kaznu 2017. godine nakon što je proglašen krivim za krijumčarenje 110 kilograma sintetičke droge metamfetamin.

Policajci su takođe otkrili da ovo nije prvi put da je Čanpang uspeo da pobegne iz zatvora. Dok je čekao na suđenje, u kupatilu je pomoću gvozdene šipke iskopao rupu kroz koju je pobegao, ali i poveo još neke zatvorenike sa sobom. Pronađeni su tri dana nakon bekstva i vraćeni u zatvorske ćelije.

"San" piše da su bekstva iz zatvora u Indoneziji veoma česta budući da ima previše zavorenika, ali premalo osoblja. Tako je, primera radi, na desetine zatvorenika 2018. pobeglo iz zatvora u

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)