ODMAH REAGOVAO SU-27: Britanski avion probao da priđe ruskoj granici - bezuspešno

Novosti onlajn

četvrtak, 17. 09. 2020. u 01:19

ОДМАХ РЕАГОВАО СУ-27: Британски авион пробао да приђе руској граници - безуспешно

Foto: Printscreen

LOVAC Su-27 podigao se u vazduh zbog izviđačkog aviona RS-135 ratnog vazduhoplovstva Britanije koji se približavao granici Rusije iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za kotrolu odbrane Ruske Federacije.

- Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 16. septembra vazdušnu metu iznad neutralnih voda Crnog mora, koja se približavala državnoj granici Rusije - navedeno je u saopštenju.

Kako bi bila sprečena povreda ruske granice i detektovana vazdušna meta, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga PVO PVO Južnog vojnog okruga.

- Posada ruskog lovca približila se vazdušnoj meti na bezbednoj udaljenosti i identifikovala je kao strateški izviđački avion RS-135 vazduhoplovnih snaga Velike Britanije - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se ruski lovac uspešno vratio na matični aerodrom nakon što se strani avion okrenuo od pravca ruske granice.

Centar je naglasio da se čitav let lovca Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, kao i da povreda granice Rusije nije bila dozvoljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)