ODMAH REAGOVAO SU-27: Britanski avion probao da priđe ruskoj granici - bezuspešno

Novosti onlajn

17. 09. 2020. u 01:19

LOVAC Su-27 podigao se u vazduh zbog izviđačkog aviona RS-135 ratnog vazduhoplovstva Britanije koji se približavao granici Rusije iznad Crnog mora, saopštio je Nacionalni centar za kotrolu odbrane Ruske Federacije.

ОДМАХ РЕАГОВАО СУ-27: Британски авион пробао да приђе руској граници - безуспешно

Foto: Printscreen

- Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 16. septembra vazdušnu metu iznad neutralnih voda Crnog mora, koja se približavala državnoj granici Rusije - navedeno je u saopštenju.

Kako bi bila sprečena povreda ruske granice i detektovana vazdušna meta, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga PVO PVO Južnog vojnog okruga.

- Posada ruskog lovca približila se vazdušnoj meti na bezbednoj udaljenosti i identifikovala je kao strateški izviđački avion RS-135 vazduhoplovnih snaga Velike Britanije - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da se ruski lovac uspešno vratio na matični aerodrom nakon što se strani avion okrenuo od pravca ruske granice.

Centar je naglasio da se čitav let lovca Su-27 odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, kao i da povreda granice Rusije nije bila dozvoljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade