RUSKI OPOZICIONAR SE OPORAVLJA: Navaljni se vraća kući, Moskva predlaže Nemcima zajedničku istragu

Branko Vlahović, dopisnik "Novosti" iz Moskve

16. 09. 2020. u 09:30

INFORMACIJU da je Navaljni bolje i da je kazao nemačkom tužiocu da planira da se posle lečenje vrati u Rusiju i nastavi rad, ali da ne namerava da sarađuje sa ruskim istražnim organima, zabeležili su ruski mediji.

РУСКИ ОПОЗИЦИОНАР СЕ ОПОРАВЉА: Наваљни се враћа кући, Москва предлаже Немцима заједничку истрагу

Foto: Instagram

I Navaljni je objavio na "Instagramu", prvi put otkako je navodno otrovan, svoju fotografiju u bolničkom krevetu, okružen suprugom i decom, uz poruku da je sada u stanju da diše samostalno.

- Ako se građanin Rusije Aleksej Navaljni oporavi, nama će biti drago. Radi se o ljudskom životu koji su spasli lekari u Omsku, a biće dobro ako mu i nemački lekari pomognu da potpuno ozdravi - izjavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

Na pitanje hoće li po njegovom povratku biti organizovan susret sa predsednikom Vladimirom Putinom, Peskov je odgovorio da nema razloga, a ni potrebe za tim.

Posle zaključka nemačke, francuske i švedske laboratorije da je Navaljni otrovan novičokom, direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin kaže da nisu tačne tvrdnje Zapada kako njegova zemlja nije uništila kompletno hemijsko oružje:

- Sve zalihe novičoka su bile uništene u skladu sa protokolima i preporukama Organizacije za zabranu hemijskog oružja - kaže Sergej Nariškin, istakavši da lekari u Omsku nisu našli nikakve otrove u njegovom organizmu.

Rusi i dalje predlažu Nemcima da zajedno sprovedu istragu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024