KRIZA U KANADI: Er Transat otpušta još 40 odsto zaposlenih, odnosno 2.000 ljudi

Tanjug

četvrtak, 10. 09. 2020. u 22:33

КРИЗА У КАНАДИ: Ер Трансат отпушта још 40 одсто запослених, односно 2.000 људи

Foto: Tanjug/AP

KANADSKA kompanija Er Transat sa sedištem u Montrealu namerava da otpusti 2.000 ljudi, odnosno 40 odsto svog osoblja.

Predsednik i izvršni direktor kompanije Žan-Mark Ustas naveo je u svom saopstenju za javnost da je neophodna posebna vladina pomoć za opstanak avio industrije.

"Kako Kanada održava neka od najstrožih ograničenja na granicama, a karantin se i dalje primenjuje za povratak, vreme je da vlada posebno podrži avio industriju kako bi dugoročno očuvala konkurentnost avio industrije u Kanadi“, rekao je direktor kompanije.

"Ograničenja putovanja, neizvesnost koja ostaje u pogledu datuma kada će se granice ponovo otvoriti, kako u Kanadi, tako i na destinacijama koje korporacija služi, kao i potreba za merama u karantinu i fizičkim distanciranjem stvaraju veliku nesigurnost u vezi sa potražnjom za ostatak fiskalne 2020. i fiskalne 2021. godine“, naveo je Uštas.

U poslednjem tromesečju prihodi su opali za 98,6 odsto u poređenju sa istim tromesečnim periodom 2019.To je rezultiralo neto gubitkom od 45,1 milion dolara (1,20 dolara po akciji), u poređenju sa gubitkom od samo 1,5 miliona dolara (4 centa po akciji) u trećem kvartalu 2019. godine.

Tokom poslednjeg kvartala završenog 31. jula, avioni kompanije Er Transat bili su u službi samo nedelju dana. Neki letovi nastavljeni su 23. jula nakon obustave 1. aprila.

Transat opslužuje 11 evropskih destinacija u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Portugalu, kao i Meksiku, Dominikanskoj Republici i Haitiju. Takođe nudi program koji povezuje Montreal, Toronto, Kalgari i Vankuver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)