KRIZA U KANADI: Er Transat otpušta još 40 odsto zaposlenih, odnosno 2.000 ljudi

Tanjug

10. 09. 2020. u 22:33

KANADSKA kompanija Er Transat sa sedištem u Montrealu namerava da otpusti 2.000 ljudi, odnosno 40 odsto svog osoblja.

КРИЗА У КАНАДИ: Ер Трансат отпушта још 40 одсто запослених, односно 2.000 људи

Foto: Tanjug/AP

Predsednik i izvršni direktor kompanije Žan-Mark Ustas naveo je u svom saopstenju za javnost da je neophodna posebna vladina pomoć za opstanak avio industrije.

"Kako Kanada održava neka od najstrožih ograničenja na granicama, a karantin se i dalje primenjuje za povratak, vreme je da vlada posebno podrži avio industriju kako bi dugoročno očuvala konkurentnost avio industrije u Kanadi“, rekao je direktor kompanije.

"Ograničenja putovanja, neizvesnost koja ostaje u pogledu datuma kada će se granice ponovo otvoriti, kako u Kanadi, tako i na destinacijama koje korporacija služi, kao i potreba za merama u karantinu i fizičkim distanciranjem stvaraju veliku nesigurnost u vezi sa potražnjom za ostatak fiskalne 2020. i fiskalne 2021. godine“, naveo je Uštas.

U poslednjem tromesečju prihodi su opali za 98,6 odsto u poređenju sa istim tromesečnim periodom 2019.To je rezultiralo neto gubitkom od 45,1 milion dolara (1,20 dolara po akciji), u poređenju sa gubitkom od samo 1,5 miliona dolara (4 centa po akciji) u trećem kvartalu 2019. godine.

Tokom poslednjeg kvartala završenog 31. jula, avioni kompanije Er Transat bili su u službi samo nedelju dana. Neki letovi nastavljeni su 23. jula nakon obustave 1. aprila.

Transat opslužuje 11 evropskih destinacija u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Portugalu, kao i Meksiku, Dominikanskoj Republici i Haitiju. Takođe nudi program koji povezuje Montreal, Toronto, Kalgari i Vankuver.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju