ITALIJANSKI PREMIJER: Nastava od 14. septembra uz maskimalan oprez

Tanjug

10. 09. 2020. u 00:11

NOVA školska godina u Italiji počeće u ponedeljak, 14. septembra, uz maksimalne mere bezbednosti i pravila za sprečavanje širenja virusa kovid-19, potvrdio je italijanski premijer Đuzepe Konte.

ИТАЛИЈАНСКИ ПРЕМИЈЕР: Настава од 14. септембра уз маскималан опрез

Foto: Tanjug / AP

"Intenzivno smo radili na ponovnom otvaranju škola. Ove godine to će se odvijati na novi i teži način, što je izazov za italijanski sistem", rekao je Konte na konferenciji za novinare u Rimu.

Prema njegovim rečima, italijanska vlada dala je svoj "maksimum" kako bi obezbedila najbolje uslove za početak školske godine u ponedeljak, nakon šestomesečne pauze zbog pandemije virusa kovid-19.

Svakodnevno će u školama biti besplatno raspoređeno 11 miliona zaštitnih maski, preneli su italijanski mediji.

Ističe se da u slučaju da učenik ima temperaturu mora da ostane kod kuće, a roditelji koji će morati da ostanu kod kuće zbog dece, imaće pravo na rad od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor