TAJFUN PROTUTNJAO PREKO KOREJSKOG POLUOSTRVA: Udari vetra 133 kilometra na sat, uništene zgrade, poplavljeni putevi, otkazani letovi (VIDEO)

Tanjug

27. 08. 2020. u 13:24

TAJFUN Bavi je danas prošao preko Korejskog poluostrva, gde je oštetio zgrade i poplavio puteve pre nego što je oslabio i prešao u tropsku oluju.

ТАЈФУН ПРОТУТЊАО ПРЕКО КОРЕЈСКОГ ПОЛУОСТРВА: Удари ветра 133 километра на сат, уништене зграде, поплављени путеви, отказани летови (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Za sada nisu prijavljene žrtve ni u Južnoj ni u Severnoj Koreji, jer je tajfun krenuo u Kinu nakon što je prošao blizu prestonice Severne Koreje Pjongjanga, javila je južnokorejska meteorološka agencija, prenosi AP.

Jačina vetra bila je 133 kilometra na sat kada je rano jutros stigao do primorskog regiona na zapadu Severne Koreje koji je glavni region za poljoprivredu i ribolov u državi.

Severnokorejska Centralna televizija prikazala je snimke iščupanih stabala i komunalnih stubova i poplavljenih puteva.

U Južnoj Koreji Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti prijavilo je oštećenja na zgradama, putevima i drugim građevinama.

Do popodneva struja se vratila u više od 9.300 domova u Južnoj Koreji.

Otkazano je više od 470 domaćih letova. Vlasti Južne Koreje takođe su obustavile neke železničke usluge, zatvorile javne parkove i mostove i bezbedno prebacile stotine ribarskih brodica i putničkih plovila.


Centralna novinska agencija Severne Koreje saopštila je ranije ove nedelje da je lider Kim Džong Un naložio temeljne pripreme kako bi se predupredile i na najmanju meru svele žrtve i štete od tajfuna.

Oluji su prethodile obilne padavine koje su izazvale razorne poplave širom Severne Koreje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!