KORONA KRIZA U ITALIJI: Kampanja će zatražiti ograničenje kretanja među regionima

Tanjug

22. 08. 2020. u 00:45

PREDSEDNIK italijanskog regiona Kampanja Vičenco de Luka najavio je mogućnost da regionalne vlasti krajem avgusta zatraže od italijanske vlade da ponovo uvede ograničenje kretanja među regionima kako bi se sprečilo širenje virusa kovid-19.

КОРОНА КРИЗА У ИТАЛИЈИ: Кампања ће затражити ограничење кретања међу регионима

AP photo

"Krajem avgusta procenićemo da li ćemo zatražiti od vlade da ograniči međuregionalna kretanja", naveo je predsednik Kampanje na Fejsbuku.

De Luka je takođe krajem aprila, kada se odlučivalo o otvaranju regionalnih granica u Italiji koja je bila u blokadi zbog pandemije kovida-19, zapretio zatvaranjem granica Kampanje za teško pogođene regione tim virusom na severu zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Govoreći o testiranju putnika koji dolaze iz Hrvatske, Španije, Grčke i sa Malte, on je rekao da je "besmisleno ograničiti testiranja na te četiri države" i istakao da će Kampanja sprovoditi kontrolu "bez obzira na zemlju iz koje dolaze" putnici.

Broj novoobolelih od kovida-19 u Italiji se povećava, a prema najnovijim dnevnim podacima, u toj zemlji je registrovano još 947 zaraženih, a od posledica tog virusa umrlo je devetoro ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Zbog porasta broja novoobolelih sve češće se u Italiji postavlja pitanje o ponovnom uvođenju blokade u borbi protiv pandemije, mada zdravstveni zvaničnici navode da to za sada nije u planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest