SRPSKE KOLEGE SU NAS ODUŠEVILE: Italijanski lekar Vito Prokači o boravku u našoj zemlji

Tanjug

18. 08. 2020. u 14:19

Srpski lekari oduševili su nas profesionalnošću, posvećenosti profesiji i kolegijalnošću kojom su nas dočekali, izjavio je šef odeljenja za hitnu medicinu Poliklinike u Bariju Vito Prokači, po povratku iz Srbije gde je boravio sa grupom italijanskih lekara.

СРПСКЕ КОЛЕГЕ СУ НАС ОДУШЕВИЛЕ: Италијански лекар Вито Прокачи о боравку у нашој земљи

Foto P. Milošević

"Lekarski tim imao je sjajan uspeh u Srbiji. Ministar zdravlja Srbije (Zlatibor Lončar) lično nam je zahvalio na obavljenom poslu", izjavio je Prokači, a preneo je portal Dabitonto, njegovog rodnog grada Bitonto u regionu Pulja, na jugu Italije.

Misija u Srbiji je ispunjena za šefa odeljenja za hitnu medicinu Poliklinike u Bariju, koji je posetio Srbiju sa timom italijanskih lekara kako bi preneli srpskim kolegama iskustvo u borbi protiv kovida-19.

Kako je rekao, italijanski lekari posetili su i razgovarali sa srpskim kolegama iz bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, primenjivali svoje tehnike direktno na kovid pacijentima i organizovali radionice.

"Oduševili su nas izuzetnom naučnom pripremom i organizacionim veštinama, kao i ljubavlju prema vlastitoj, iako teškoj, profesiji, entuzijazmom i toplinom kojom su nas dočekali", rekao je Prokači.

Prema njegovim rečima, "srpski lekari su predivni ljudi", koji su pokazali drugu stranu tog dela Evrope, kao "kolevke solidarnosti i naučne i kulturne saradnje, a ne kao mesto sukoba, rata i nerazumevanja".

Tim lekara iz različitih delova Italije stigao je specijalnim letom 2. avgusta u Srbiju u dvonedeljnu posetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024