HOROR NA FARMI PATAKA: Posle ovog snimka nećete više jesti guščju paštetu (VIDEO)

ŽIVOTINjE zaglibljene u sopstvenom izmetu, među mnogobrojnim leševima koji se danima raspadaju, oko kojih se množe crvi i pacovi – slika je horora koju je snimilo udruženje za zaštitu životinja "L214" na jednoj francuskoj farmi pataka, tražeći da odmah bude zatvorena.

ХОРОР НА ФАРМИ ПАТАКА: После овог снимка нећете више јести гушчју паштету (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prema tvrdnji udruženja, snimci dolaze iz jednog gazdinstva u mestu Lihos u baskijskom delu Francuske u jugozapadnom delu zemlje u departmanu Atlantskih Pireneja, gde se patke uzgajaju za proizvodnju guščje paštete.

- Snimci lede krv u žilama. Žive patke, umazane do guše sopstvenim izmetom, stoje među leševima pataka od kojih su neki ogoljeni do skeleta. Dok se insekti množe naokolo, veličina razbačenih kaveza nije dovoljna da bi patke mogle da razmahnu krila. U udruženju "L214" kažu da ih je alarmirao bivši radnik sa farme i istiću da poslednjih 15 godina nisu videli veći horor.

Njihovi advokati podneli su tužbu protiv vlasnika zbog maltretiranja životinja, dok je francusko Ministarstvo poljoprivrede odmah reagovalo i poslalo veterinarsku inspekciju da utvrdi tačno stawe na uzgajalištu.

- Ko ovo vidi, teško da će mu se u bliskoj budućnosti prijesti guščja pašteta. Vlasnici farme, međutim, poručuju da su žrtve montiranih snimaka i da untrapnjost nije snimljena kod njih. Reagovalo je i udruženje proizvođača guščje paštete koje je odlučno osudilo uslove prikazane na videu uz poruku da to ni u kom slučaju ne oslikava situaciju u celom sektoru. Takođe su poručili da žele da se uvere u verodostojnst snimka posle inspekcije koju će da izvrši komisija ministarstva poljoprivrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije