UHVAĆEN BEGUNAC: Odbegli pingvin prošetao engleskim selom

Tanjug

17. 08. 2020. u 08:32

Policija u Notingemširu u Velikoj Britaniji uhvatila je Humboltovog pingvina koji je lutao selom Streli, nakon što je pobegao sa obližnje farme.

УХВАЋЕН БЕГУНАЦ: Одбегли пингвин прошетао енглеским селом

Ilustracija / Foto AP

Policajci su bili u rutinsko patroli kada su opazili pingvina kako šeta ulicama Strelija u ranim jutarnjim časovima u nedelju, prenosi BBC.

Ptica po imenu Po-Po pobegla je sa farme i prešla put od oko jednog kilometra.

Pingvin je vraćen vlasniku, a policajac Geret Filip je rekao da je bio veoma prijateljski nastrojen i da je pozirao za fotografisanje.

Humboltovi pingvini naseljavaju Južnu Ameriku, a ime su dobili po norskoj struji u kojoj plivaju, nazvanoj po pruskom istraživaču Aleksanderu fon Humboltu.

Iako nisu ugrožena vrsta, svrstani su u "osetljive", što znači da su u riziku da postanu ugroženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!