500 MILIONA DOZA GODIŠNjE: Ruska vakcina će se proizvoditi u pet država - ključni centar Kuba

Novosti online

utorak, 11. 08. 2020. u 16:32

500 МИЛИОНА ДОЗА ГОДИШЊЕ: Руска вакцина ће се производити у пет држава - кључни центар Куба

Foto AP

RUSIJA je dogovorila proizvodnju svoje vakcine protiv virusa korona u pet zemalja, raspoloživi kapaciteti omogućavaju proizvodnju 500 miliona doza godišnje, izjavio je direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.

Proizvodnja ruske vakcine protiv kovida mogla bi početi na Kubi u novembru, dodao je Dmitrijev.

- Kuba ima odličan kapacitet proizvodnje vakcine... Razmatramo početak proizvodnje vakcina sa nekoliko kubanskih kompanija. Verujemo da bi Kuba mogla da postane jedan od ključnih centara za proizvodnju vakcina - rekao je Dmitriev tokom video-konferencije u međunarodnom multimedijalnom pres-centru MIA "Rusija danas".

- Smatramo da, ako budemo imali dobru saradnju sa Vladom Kube i kompanijama, proizvodnja na Kubi može početi u novembru - dodao je on.

Dmitrijev je saopštio da će sutra početi treća faza testiranja vakcine protiv korone.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je u Rusiji registrovana prva na svetu vakcina za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Varto Marx

11.08.2020. 19:31

Tradicionalno , veliko prijateljstvo je i po tradiciji Russija ne zaobilazi Kubu, sasvim normalno, jos je tu i Venecuelu tako se Russija siri po Juznoj Americki, tako da je na samom pragu SAD.