KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK SAD: Stigli rezultati novih anketa - nepovoljni po Trampa! (VIDEO)

Tanjug

31. 07. 2020. u 22:37

ANKETE pokazuju da verovatni predsednički kandidat demokrata Džo Bajden ima prednost od čak 10 odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕДСЕДНИК САД: Стигли резултати нових анкета - неповољни по Трампа! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug-AP

Međutim, ukoliko se predizborna trka ne posmatra kao referedumsko izjašnjavanje o radnom učinku predsednika Trampa, ta prednost bi mogla da se smanji, izveštava Glas Amerike.

Popularnost predsednika Trampa je opala tokom duge pandemije koronavirusa u SAD, duboke ekonomske recesije i građanskih nemira, a Bajden ga optužuje da je "digao ruke od zemlje".

- Možete li da zamislite da kao predsednik kažete - to nije moja odgovornost. Ne preuzimam odgovornost. I to bukvalno - pita se demokratski kandidat Džo Bajden.

- Što je fokus više na pandemiji to je Bajden u boljem položaju. Svako pitanje ili kombinacija pitanja koja pomeraju taj fokus verovatno će naneti štetu Bajdenu i pomoći Trampu - smatra konzervativni analitičar Patrik Bašam.

Foto AP

Za 77-godišnjeg Bajdena, koji je poznat po verbalnim gafovima, predstojeće predsedničke debate predstavljaju potencijalnu opasnost, međutim, njegove pristalice kažu da će bivši potpredsednik SAD biti spreman za okršaj sa Trampom.

- Bajden dobro zna šta je u fokusu. To su ekonomija, zdravstvena zaštita i pandemija. Na to će biti usmeren tokom predizbornih debata - ističe demokratski strateg Džered Leopold.

Mnoge ankete su 2016. godine netačno najavljivale da će Tramp izgubiti od Hilari Klinton, pa su i demokratski i republikanski stratezi saglasni da aktuelne ankete ni na koji način ne garantuju Bajdenovu pobedu u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati