KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK SAD: Stigli rezultati novih anketa - nepovoljni po Trampa! (VIDEO)

Tanjug

31. 07. 2020. u 22:37

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕДСЕДНИК САД: Стигли резултати нових анкета - неповољни по Трампа! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug-AP

ANKETE pokazuju da verovatni predsednički kandidat demokrata DŽo Bajden ima prednost od čak 10 odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

Međutim, ukoliko se predizborna trka ne posmatra kao referedumsko izjašnjavanje o radnom učinku predsednika Trampa, ta prednost bi mogla da se smanji, izveštava Glas Amerike.

Popularnost predsednika Trampa je opala tokom duge pandemije koronavirusa u SAD, duboke ekonomske recesije i građanskih nemira, a Bajden ga optužuje da je "digao ruke od zemlje".

- Možete li da zamislite da kao predsednik kažete - to nije moja odgovornost. Ne preuzimam odgovornost. I to bukvalno - pita se demokratski kandidat DŽo Bajden.

- Što je fokus više na pandemiji to je Bajden u boljem položaju. Svako pitanje ili kombinacija pitanja koja pomeraju taj fokus verovatno će naneti štetu Bajdenu i pomoći Trampu - smatra konzervativni analitičar Patrik Bašam.

Foto AP

Za 77-godišnjeg Bajdena, koji je poznat po verbalnim gafovima, predstojeće predsedničke debate predstavljaju potencijalnu opasnost, međutim, njegove pristalice kažu da će bivši potpredsednik SAD biti spreman za okršaj sa Trampom.

- Bajden dobro zna šta je u fokusu. To su ekonomija, zdravstvena zaštita i pandemija. Na to će biti usmeren tokom predizbornih debata - ističe demokratski strateg DŽered Leopold.

Mnoge ankete su 2016. godine netačno najavljivale da će Tramp izgubiti od Hilari Klinton, pa su i demokratski i republikanski stratezi saglasni da aktuelne ankete ni na koji način ne garantuju Bajdenovu pobedu u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bonaparta

01.08.2020. 11:30

Ista priča kao sa Klintonovom, a pa je na kraju Tramp slavio. Pedofilski klan demokrata ne može nikako da oprosti Trampu što ih je raskrinkao. Kada za mesec dana izađu na videlo dokumenti koje sve iz te ekipe bio posetilac na pedofilskom ostrvu i zlostavljao decu kroz seksualne odnose. Na žalost mnogo ih ima i kod nas.

zora

11.08.2020. 08:40

Pa, izgleda da je scenario Demo(no)krata da se glasa elektronski i pokradu izbori, cije rezultate onda Tramp ne moze priznati. Tako da je Bajden (po instrukcijama svoga tima) vec zapretio Trampu da ce ga maci silom ako ne prizna poraz.Pitanje je :Kako Bajden ZNA da ce Tramp biti porazen? Za to vreme, mediji i agencije, koji su u vlasnistvu tih Demokrata (SVE) uporno govore kako (dementni) Bajden vodi. Moze biti svasta.

buki

26.08.2020. 09:38

A ako Bajden dobije izbore, pa mu se onda iznenada nešto desi, da li se izbori ponavljaju ili će ga zameniti neko drugi iz Demokratske stranke? Hilari je toliko zapenila, da me ne bi iznenadila neka Bajdenova saobraćajka po dobijanju izbora. Ne bi Bajden Klintonovima bio ni prvi ni poslednji.