"TO JE AKT TERORIZMA": Amerika oštro odgovorila na nove napade

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

17. 06. 2024. u 23:35

PORTPAROL Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je da će SAD kasnije danas objaviti da uvode nove sankcije prema jemenskim pobunjenicima Hutima zbog njihovih napada na komercijalne i vojne brodove u Crvenom moru, ističući da njihove akcije predstavljaju akte terorizma.

ТО ЈЕ АКТ ТЕРОРИЗМА: Америка оштро одговорила на нове нападе

Foto AP

Kirbi je rekao, na konferenciji za novinare, da Hutima nije stalo do Palestinaca u Pojasu Gaze i da se oni napadima na brodove ne solidarišu sa palestinskom enklavom, kao što jemenski pobunjenici tvrde, već da je reč o terorizmu koji mora da bude zaustavljen.

- Tvrdnja Huta o podršci stanovnicima Gaze je besmislena - ocenjuje Kirbi.

On je istakao da nedavni napadi Huta nisu bili usmereni na brodove koji su imali veze sa Izraelom i da je u njima bilo poginulih i povređenih ljudi.

Kirbi napominje da su napadi Huta ometali puteve humanitarne pomoći ka Sudanu i Jemenu i da su otežali trgovinu zemalja na Rogu Afrike i Bliskom istoku, preneo je Tajms of Izrael.

Kirbi je rekao da su SAD najveći svetski donator humanitarne pomoći Palestincima.

On je najavio da će Ministarstvo finansija SAD kasnije danas objaviti nove sankcije protiv pojedinaca i entiteta koji su uključeni u mrežu za nabavku oružja za Hute.

 

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI VULKAN NA ISLANDU - Pogledajte erupciju besa koju izbacuje Grindavik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽULIJU ROBERTS NA VIMBLDONU NIKO NIJE PREPOZNAO: Skroz se promenila (FOTO)