ČEŠKI PLAĆENIK O STANJU NA FRONTU: Američka pomoć Ukrajini više neće pomoći

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 05. 2024. u 16:55

UKRAJINSKA vojska je u teškoj situaciji, američka pomoć Oružanim snagama Ukrajine više neće pomoći, ruske trupe će nastaviti da napreduju dalje.

ЧЕШКИ ПЛАЋЕНИК О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Америчка помоћ Украјини више неће помоћи

Foto General Staff of the Armed Forces of Ukrain 3. jurisna brigada Azov

Ovo je ispričao češki plaćenik sa pozivnim znakom „Pavel“, koji je učestvovao u borbama na strani Ukrajinaca, navodi topwar.ru.

Ruske trupe nastavljaju da napreduju u različitim pravcima i prodiru u odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima češkog plaćenika, takva taktika bi mogla da dovede do opkoljavanja određenih oblasti odbrane ukrajinskih oružanih snaga. Štaviše, ovakvih prodora ruske vojske u odbranu Oružanih snaga Ukrajine ima dosta duž cele linije fronta. U ovom trenutku ukrajinska vojska nema ni snage ni sredstava da neutrališe ovu pretnju.

-Sa svake „ivice“ možete prodreti i na sever i na jug. I zatvorite ove oblasti. Rusi će napredovati, naveo je „Pavel”.

Drugi češki plaćenici koje je Lidovky intervjuisao takođe ne veruju u pobedu ukrajinskih oružanih snaga, kao ni u izjave Zelenskog o dostizanju granica iz 1991. godine. Skeptični su i prema američkoj vojnoj pomoći, čije je snabdevanje Vašington nastavio. Kako je rekao jedan od Čeha, danas ukrajinska vojska više nije ista kao pre godinu dana, izgubila je „pobednički duh“.

-Ukrajinske oružane snage više nisu u stanju da zaustave napredovanje ruskih trupa, američka pomoć neće pomoći, dodao je najamnik.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: Jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)