"ODGOVORIĆEMO NA NEPRIJATELJSKI POTEZ NORVEŠKE" Moskva: Odluka Osla usmerena na definitivan prekid odnosa

Novosti online

23. 05. 2024. u 12:55

MOSKVA će odgovoriti na pooštravanje ograničenja ulaska ruskih državljana u Norvešku, odluka Osla je usmerena na definitivan prekid odnosa, poručila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ОДГОВОРИЋЕМО НА НЕПРИЈАТЕЉСКИ ПОТЕЗ НОРВЕШКЕ Москва: Одлука Осла усмерена на дефинитиван прекид односа

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Novi neprijateljski korak Osla prema ruskim državljanima je po svojoj prirodi otvoreno diskriminatoran, upravo prema građanima naše zemlje, usmeren je na konačno uništavanje svih veza između naroda Rusije i Norveške. Polazimo od toga da je norveško rukovodstvo svesno da će takvi neprijateljski koraci naići na recipročne mere. Naravno, mi ćemo ih razvijati i sprovoditi na osnovu naših interesa - rekla je ona na brifingu.

U saopštenju objavljenom na sajtu norveške vlade navedeno je da će Norveška pooštriti ograničenja ulaska za državljane Rusije. Kako je saopšteno, državljanima Rusije koji dolaze u Norvešku u turističke i drugostepene svrhe biće odbijen ulazak u Norvešku prilikom prelaska granice. Izuzetak se može napraviti za one koji dolaze u posetu bliskim rođacima koji žive u zemlji, kao i radi posla ili učenja.

Nova pravila stupaju na snagu 29. maja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)