KAKO JE "MULEN RUŽ" OSTAO BEZ KRILA? Detalji incidenta na čuvenom pariskom kabareu (FOTO/VIDEO)

ČUVENI "Mulen ruž" više ne izgleda onako kako smo navikli.

КАКО ЈЕ МУЛЕН РУЖ ОСТАО БЕЗ КРИЛА? Детаљи инцидента на чувеном париском кабареу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Goran Čvorović

Na poznatom pariskom kabareu koji se nalazi na Pigalu, u noći između srede i četrvrtka otpala su "krila". Ovi zamajci na legendarnom mlinu u Gradu svetlosti bili su njegov zaštitni znak.

Istovremeno, zbog pada elisa na vetrenjači delimično je oštećena i njena fasada. Nekoliko prvih slova iz reči "mlin" otpalo je i palo na pod.

Foto: Goran Čvorović

"Mulen ruž" nekad...

  Do urušavanja je došlo između dva i tri sata ujutro. Srećom, niko nije povređen, iako je na Pigalu živahno, čak i kasno noću. Slomljena krila "Mulen ruža" prekrivena su belim čaršavom, pre nego što su tokom jutra uklonjena.

Oko čuvenog mlina napravljena je zaštitna ograda. Razlozi za obrušavanje trenutno nisu poznati, a sigurnosne službe ističu da ne postoji opasnost od daljeg odronjavanja.

Foto: Goran Čvorović

... i sad

"Mulen ruž" je osnovan 1889. godine i do sada na njemu nisu zabeleženi veći incidenti, osim požara koji je izbio tokom radova 1915, zbog čega je bio zatvoren devet godina. U oktobru će proslaviti 135 godina postojanja. Kabare svakoga dana prima 850 gostiju u dve senase, što iznosi 600.000 godišnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona