ZAPAD ZAOSTAJE ZA RUSIJOM U NAORUŽANJU Zapadni analitičar tvrdi: Ovo je lekcija našem pristupu

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 04. 2024. u 08:04

ORUŽANE snage Rusije značajno su superiornije u odnosu na sposobnosti vojnih industrija zemalja Zapada zahvaljujući kompetentnom korišćenju postojećeg naoružanja u aktuelnim uslovima, izjavio je analitičar Majk Saton za britansko izdanje „Telegraf“.

ЗАПАД ЗАОСТАЈЕ ЗА РУСИЈОМ У НАОРУЖАЊУ Западни аналитичар тврди: Ово је лекција нашем приступу

Foto Tanjug

- Razarajući efekat jedrećih bombi dokazuje da su stari sistemi aktuelni kao i ranije, naročito u odgovarajućoj količini - smatra analitičar.

On je skrenuo pažnju na to kako ruska vojska unapređuje oružje pomoću satelitskih kompleksa za navođenje u cilju izvođenja što preciznijih udara.

Prema njegovom mišljenju, zahvaljujući ovome, ruske snage su uspele da ostvare uspehe u napredovanju u borbama na ukrajinskom frontu.

Autor članka je došao do zaključka da naoružanje ne mora obavezno da bude tehnološki napredno kako bi bilo efikasno, već je odlučujući faktor sposobnost vojske da se adaptira na situaciju na vreme i donese relevantne odluke.

- Rusija je poznati i jeftini sistem operativno učinila visoko efikasnim. Ovo je lekcija našem pristupu starim zalihama oružja (koje se obično utilizuje) - priznao je Saton.

Oružane snage Rusije primenjuju u zoni Specijalne vojne operacije avionske bombe, opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korigovanje. Borbeni avioni dobili su mogućnost da izvode napade na ukrajinske regione, bez izlaganja vatri PVO raketnih sistema ukrajinskih snaga.

BONUS VIDEO: RUSI UHVATILI TERORISTE - Ruski FSB uhapsio šest osumnjičenih da su planirali terorističke napade

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)