ORBAN ŽESTOKO UDARIO NA RUKOVODSTVO EU: Svi podnesite ostavku, sve je propalo

Novosti online

17. 04. 2024. u 07:42

MAĐARSKI premijer Viktor Orban optužio je rukovodstvo Evropske unije za političku ucenu i poručio da treba da podnesu ostavku jer su propali svi ključni projekti.

ОРБАН ЖЕСТОКО УДАРИО НА РУКОВОДСТВО ЕУ: Сви поднесите оставку, све је пропало

Foto: Profimedia

- Sada Evropska unija ima lidere na glavnim projektima koje su sami odabrali, kao što su zelena tranzicija, politika održivosti, migracije, sankcije i vojna politika, i svi su propali - rekao je Orban na konferenciji za novinare, čiji je snimak postavljen na društvenoj mreži Iks, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Brisel koristi princip vladavine prava i mehanizam uslovljavanja kao „političku ucenu”, pošto je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen „jasno rekla” da Mađarska neće dobiti novac iz fondova EU „zbog migracione i antirodne politike.”

Orban je ranije rekao da ima osećaj da iza nekih odluka Brisela stoje interesi ne Evrope, već Sjedinjenih Država, i napomenuo da bi izbori za Evropski parlament na leto mogli lako da promene sastav evropskih lidera koji ne služe interesima svojih birača. On je rekao i da je potrebno zameniti sadašnje rukovodstvo EU jer nije sposobno da se nosi sa kriznim situacijama.

Prema njegovim rečima, Brisel sada nema „dovoljno dobre lidere” koji mogu da reše probleme koji su nastali u vezi sa sukobom u Ukrajini. Mađarski premijer je naveo i da je moderna Evropska unija, sa svojim pritiskom na Budimpeštu, loša parodija na SSSR.

Napomenuo je da „nema potrebe za Briselom” koji tretira zemlje članice kao provincije, govoreći im kako da žive, rukovodstvo EU mora da poštuje suverenitet evropskih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU NA ROLAN GAROSU: Rafael Nadal saopštio veliku vest! Sve je počeo sa Žao mi je!