KO JE NAJPOPULARNIJI U KRALJEVSKOJ PORODICI: Rezultati ankete iznenadili mnoge, ovakav poredak nije očekivan

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

10. 04. 2024. u 19:50

KEJT Midlton je nadmašila svog supruga princa Vilijama kao najomiljenija kraljevska osoba u Velikoj Britaniji nakon njenog emotivnog saopštenja o kanceru, pokazuje nova anketa, prenosi Nju Jork Post.

КО ЈЕ НАЈПОПУЛАРНИЈИ У КРАЉЕВСКОЈ ПОРОДИЦИ: Резултати анкете изненадили многе, овакав поредак није очекиван

Foto: Tanjug AP

U unapred snimljenom klipu koji je podeljen 22. marta, princeza od Velsa je svetu otkrila svoje zdravstvene probleme, rekavši da su lekari otkrili njen kancer tokom planirane abdominalne operacije u januaru.

Prema britanskoj JuGov anketi, Midltonova, stara 42 godine, postala je najomiljeniji član kraljevske porodice u očima nacije od februara do aprila ove godine.

U februaru, pre nego što je njena dijagnoza postala poznata svetu, princ od Velsa je imao ocenu od 77% kao najomiljeniji član kraljevske porodice, dok je njegova supruga pratila blizu na drugom mestu sa 74%.

Ali početkom aprila, ocena majke troje dece porasla je nakon njenog šokantnog saopštenja o kanceru, povećavajući njenu popularnost na 76%, dok je Vilijamova pala na 73%.

Štaviše, treći najomiljeniji kraljevski član je Vilijamova tetka, princeza Ana, koja je poznata po tome što preuzima odgovornost kada stvari postanu teške.

Ana, princeza od Velsa, omiljena je kod 71% britanske populacije, što pokazuje koliko je popularna.

Na četvrtom mestu je kralj Čarls Treći, koji se sam trenutno bori sa kancerom.

Monarh, star 75 godina, ima ocenu popularnosti od 63%, dok njegov mlađi brat princ Edvard, vojvoda od Edinburga, ima ocenu od 54%.

Supruga kralja, kraljica Kamila, sledi sa ocenom od 50%.

Što se tiče princa Harija i Megan Markl — koji su napustili dužnosti u kraljevskoj porodici — čini se da im je popularnost pala nakon što su zatvorili vrata kraljevskog života 2020. godine.

Popularnost vojvode od Saseksa iznosi 31%, dok popularnost bivše glumice iz serije "Suits" sledi tesno sa 26%.

Ipak, par se nalazi značajno iznad princa Endrua, čiji je bedni rejting odvodi na dno liste sa samo 6%.

Koliko su popularni članovi kraljevske porodice?

Kejt Midlton, princeza od Velsa – 76%

Princ Vilijam – 73%
Princeza Ana – 71%
Kralj Čarls – 63%
Princ Edvard – 54%
Kamila, kraljica supruga – 50%
Princ Hari – 50%
Megan, vojvotkinja od Saseksa – 26%
Princ Endru – 6%

FOTO: AP/Tanjug

Vojvoda od Jorka je konzistentno najlošije rangiran od kako je njegovo navodno prijateljstvo s osuđenim pedofilom i finansijerom Džefrijem Epstajnom dospelo u javnost.

Princesa Kejt, s druge strane, napomenula je tokom svog saopštenja prošlog meseca da je sada u ranoj fazi podvrgavanja "kursu preventivne hemoterapije".

Razume se da je Midltonova odlučila da podeli vesti sa svetom baš tog dana jer je to bilo pre nego što su njena i Vilijamova deca, princ Džordž (10), princeza Šarlota (8) i princ Luis (5), napustili školu za uskršnje praznike.

Nju Jork Post je otkrio da su njih dvoje "zamaglili" njene zdravstvene probleme kada su prenosili vesti svom najmlađem sinu Luisu, ali su imali "teži" razgovor sa Džordžem i Šarlotom.

Dok Kejt prolazi kroz tretman, njeni roditelji Majkl (74) i Kerol Midlton (69) priskaču u pomoć svojim unucima u ovom teškom trenutku.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave