KRALJICA ELIZABETA VIŠE NOVCA OSTAVILA HARIJU NEGO VILIJAMU: Poznato koji je razlog ovakve podele bogatstva

Novosti online

08. 04. 2024. u 18:01

NAKON kraljičine smrti, procena njenog imanja iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, što je oko 80 miliona evra...

КРАЉИЦА ЕЛИЗАБЕТА ВИШЕ НОВЦА ОСТАВИЛА ХАРИЈУ НЕГО ВИЛИЈАМУ: Познато који је разлог овакве поделе богатства

Foto: AP Photo/Vadim Ghirda, Pool

Nedavno se kraljevska porodica setila kraljice Elizabete Druge. i njene fondacije koju je ostavila svojim praunucima. Kada je kraljica u 101. godini umrla, prenosi Miror, ostavila je braći 14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti, Čarls postaje kralj, a Vilijam novi princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika.

S druge strane, Hari će tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, započeti svoj novi život u SAD-u sa suprugom Megan Markl. Dajana je sinovima ostavila preko 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tokom godina narastao na više od 20 miliona funti. Hari i Vilijam dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili dvadeset godina.

Nakon kraljičine smrti, procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, a mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umetnina predani su kraljevskoj zbirci i izloženi u Bakingemskoj palati.

(najžena.alo.rs)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove