RUSKI AMBASADOR NE ŽELI DA RAZGOVARA: Odbio posetu Ministarstvu spoljnih poslova Poljske - "Još nismo dobili nijedan dokaz..."

Novosti online

25. 03. 2024. u 15:22

AMBASADOR Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev rekao je za Sputnjik da je odlučio da ne poseti Ministarstvo spoljnih poslova Poljske, gde je pozvan zbog „raketnog incidenta“, pošto poljska strana nije pružila nikakve dokaze.

РУСКИ АМБАСАДОР НЕ ЖЕЛИ ДА РАЗГОВАРА: Одбио посету Министарству спољних послова Пољске - Још нисмо добили ниједан доказ...

Foto: Epa

- Jutros sam bio pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske na sastanak sa jednim od zamenika ministra. Na pitanje o temi razgovora, rečeno mi je da je to zbog jučerašnjeg incidenta, kada je navodno ruska krstareća raketa boravila u vazdušnom prostoru Poljske 39 sekundi, a onda je negde odletela. U odgovoru sam pitao da li poljska strana namerava da nam pruži bilo kakav dokaz o ovim tvrdnjama - rekao je ambasador.

- Nisam dobio jasan odgovor i skrenuo sam pažnju da još uvek čekamo dokaze od poljske strane da je ruska krstareća raketa navodno uletela u poljski vazdušni prostor 29. decembra prošle godine. Još nismo dobili nijedan dokaz o toj tvrdnji - dodao je on.

Sagovornik agencije je naveo da u trenutnoj situaciji ne vidi smisao posete poljskom Ministarstvu spoljnih poslova.

- Predložio sam poljskim kolegama, ako žele, da pošalju odgovarajuću poruku poštom ili kurirskom službom - dodao je on.

Poljska vojska je u nedelju saopštila da je vazdušni prostor republike u nedelju ušla ruska krstareća raketa, koja se tamo zadržala 39 sekundi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?