AMERIČKI MEDIJI: Ukrajina ostaje bez PVO raketa, mogu da gađaju jednu od pet raketa (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 00:10

UKRAJINA je poručila svojim zapadnim sponzorima da ostaje bez municija za neke sisteme protivvazdušne odbrane, to jest da će im ista trajati do kraja marta, objavio je "Vašington post", pozivajući se na američke zvaničnike.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Украјина остаје без ПВО ракета, могу да гађају једну од пет ракета (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Prema izvorima lista, predstavnici Kijeva su ove podatke izneli na bezbednosnoj konferenciji prošlog meseca, upozorivši da će nedostatak PVO raketa "značajno uticati na život u urbanim delovima Ukrajine", odnosno da će ukrajinske snage moći da gađaju svaki peti ruski projektil, dok su dosad navodno pogađali čak četiri od pet raketa.

Američki zvaničnici koji su govorili za "Vašington post" upozorili su na "katastrofalno stanje ukrajinske vojske i na potencijalno masovne žrtve" ukoliko Kijev ne dobije veću vojnu pomoć od Vašingtona.

Inače, administracija predsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena od oktobra 2023. pokušava da progura paket pomoći vredan 60 milijardi dolara, što uporno sputavaju tvrdokorni republikanci koji zahtevaju povećanje sredstava za obezbeđenje granice SAD s Meksikom.

Rusija sprovodi veliku raketnu i bespilotnu kampanju protiv ukrajinskih vojnih ciljeva, objekata odbrambeno-industrijskog kompleksa i ključne infrastrukture od jeseni 2022. Ministar odbrane RF Sergej Šojgu ranije je rekao da je cilj napada da se "uništi ukrajinski vojni potencijal".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!