RUSIJA UZVRAĆA SANKCIJAMA: Na crnoj listi više od 200 američkih državljana

Novosti online

14. 03. 2024. u 14:19

MOSKVA je stavila na crnu listu više od 200 američkih državljana uključenih u rusofobičnu politiku Vašingtona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

РУСИЈА УЗВРАЋА САНКЦИЈАМА: На црној листи више од 200 америчких држављана

Foto: Piksabej

- U kontekstu odmazde za sve brojnije sankcije koje su američke vlasti masovno uvele protiv ruskih građana zbog 'podrške Kremlju i specijalne vojne operacije', ulazak u Rusku Federaciju zabranjen je za 227 Amerikanaca, navodi se u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Rusija je zabranila ulazak u zemlju Endruju Rolingu, zameniku komandanta američke vojske u Evropi i Africi, kao i nizu zamenika ministara i novinara, preneo je TASS.

Među sankcionisanima se nalaze i prve zamenice pomoćnika sekretara američkog Ministarstva energetike Džuli Serkejra i Ketrin Haf, pomoćnik sekretara za trgovinu Grant Haris, zamenik pomoćnika ministra finansija Aleksija Latortu, pomoćnik ministra finansija Pol Rozen i drugi.

Na listu je dodat i zamenik pomoćnika državnog tužioca Brus Švarc. 

Rusija je na listu stavila i nekoliko američkih novinara.

Kolumnistima "Vašington posta" Džozefu Marksu, Džozefu Menu, Elen Nakašimi i Timu Starksu, specijalnom dopisniku "Glasa Amerike" koji je priznat kao strani agent u Rusiji Džefu Seldinu i novinaru "Njujork tajmsa" Robertu Vortu zabranjen je ulazak u Rusiju.

Moskva je sankcionisala ukupno 2.078 američkih državljana.

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!