"RUSIJA PREVIŠE ZAUZETA" Stoltenberg: NATO ne planira da povećava broj zemalja sa nuklearnim oružjem

Novosti online

11. 03. 2024. u 12:21

NATO ne planira da povećava broj zemalja Alijanse koje koriste nuklearno oružje, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu uoči podizanja švedske zastave u sedištu nakon pristupanja ove zemlje Alijansi.

РУСИЈА ПРЕВИШЕ ЗАУЗЕТА Столтенберг: НАТО не планира да повећава број земаља са нуклеарним оружјем

FOTO: Tanjug/AP

- Ne planiramo da povećavamo broj zemalja NATO-a sa nuklearnim oružjem. Takođe stalno procenjujemo potencijal naših snaga i trenutno ne planiramo nove borbene grupe u Švedskoj - rekao je Stoltenberg.

On je dodao da će članstvo Švedske i Finske u NATO-u „pozitivno uticati na čitavu Alijansu, ali posebno na nordijske i baltičke zemlje“.

Generalni sekreta je ponovio da NATO trenutno ne vidi nikakvu vojnu pretnju od strane Rusije prema zemljama Alijanse.

- Ne vidimo neposrednu vojnu pretnju nijednoj zemlji NATO-a, delom zbog toga što je Rusija previše zauzeta... u Ukrajini, ali i zbog prisustva NATO-a, razumevanja bilo kog potencijalnog protivnika da će napad na jednu članicu Alijanse izazvati odgovor cele Alijanse - objasnio je on.

Švedska je 7. marta zvanično postala 32. članica NATO-a. Ceremonija podizanja švedske zastave u sedištu NATO-a biće održana u ponedeljak, 11. marta.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!