IZRAELSKI VOJNI ŠTAB NA METI: Hezbolah izveo snažan udar, ispaljeno na desetine raketa

Tanjug

27. 02. 2024. u 20:29

LIBANSKI militantni pokret Hezbolah saopštio je da je ispalio desetine raketa na vojni štab na severu Izraela.

ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИ ШТАБ НА МЕТИ: Хезболах извео снажан удар, испаљено на десетине ракета

Foto Tanjug/AP

- Borci Hezbolaha danas u 16.45 ispalili su desetine raketa Katjuša na štab komande 146. divizije u Džatunu na severu Izraela i ostvarili precizan pogodak - navodi se u saopštenju Hezbolaha.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je jutros ispaljeno na desetine raketa na vojnu lokaciju u Galileji, što je izazvalo odmazde IDF-a širom južnog Libana, prenosi Tajms of Izrael. Nekoliko sati kasnije još jedan veliki baraž ciljao je zapadnu Galileju, a Hezbolah je nastavio da ispaljuje rafale kao odgovor na udare duboko u Libanu dan ranije.

Najnovija razmena između Izraela i terorističke grupe koju podržava Iran označila je značajnu eskalaciju nasilja u već nemirnom severnom pograničnom regionu. Izraelske odbrambene snage saopštile su da je u jutarnjem napadu ispaljeno oko 35 raketa, koje su aktivirale sirene u zajednicama Živon, Sasa, Safsufa i Dovev, oblastima blizu planine Meron.

IDF je saopštila da nije bilo štete na osetljivom sistemu kontrole vazdušnog saobraćaja na vrhu planine, koji se nalazi na nekih osam kilometara od granice sa Libanom.

Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju nekoliko raketa koje je presreo sistem protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“, dok su druge pogodile obronak planine.

Hezbolah je preuzeo odgovornost za baraž, rekavši da je gađao bazu "Mount Meron" kao odgovor na izraelske vazdušne napade u ponedeljak u blizini Balbeka na severoistoku Libana u kojima su ubijena dva člana terorističke grupe. Hezbolah je nekoliko puta gađao bazu kontrole vazdušnog saobraćaja "Mount Meron" u tekućem ratu, pri čemu nije bilo povređenih a u jednom od napada pričinjena manja šteta.

IDF je kasnije saopštio da je izveo vazdušne napade na lokacije Hezbolaha u južnom Libanu kao odgovor na raketni baraž, uključujući kompleks Hezbolaha i drugu infrastrukturu koja pripada terorističkoj grupi u Džibčitu, Mansuriju i drugim selima na jugu Libana.

Trupe su takođe granatirale oblast u blizini Jaruna da bi „uklonile pretnju“. Libanski mediji su preneli da su izraelski udari pogodili selo Baisarije, oko 30 kilometara od izraelske granice.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu