VREME DA SE VRATE ODAKLE SU DOŠLI: Sirija vidi napade na američke trupe kao znak da ih treba povući

Novosti online

23. 02. 2024. u 17:42

SUKOBI između američkih trupa i proiranskih grupa trebalo bi da pošalju poruku Bajdenu da treba da povuče svoje trupe iz Sirije, saopštila je za Njuzvik sirijska misija pri UN.

ВРЕМЕ ДА СЕ ВРАТЕ ОДАКЛЕ СУ ДОШЛИ: Сирија види нападе на америчке трупе као знак да их треба повући

Foto: Profimedia

Prisustvo američkih trupa u zemlji je nezakonito i neprihvatljivo, a destabilizujuća politika Vašingtona podriva bezbednost u regionu, kažu zvaničnici.

Kako podseća Njuzvik, Sirijske arapske oružane snage, koje podržavaju Iran i Rusija, i kurdske Sirijske demokratske snage, koje podržava koalicija predvođena SAD, vode odvojene borbe protiv ISIS-a.

Međutim, američke trupe u Siriji sve više su na udaru proiranskih grupa kako tenzije između Vašingtona i Teherana rastu od 2019. godine. Uzimajući u obzir rat između Izraela i Hamasa, kao i intenzivne vazdušne napade kao odgovor na napade američkih trupa, sirijska misija je upozorila da bi „trenutni razvoj događaja u regionu trebalo da posluži kao prilika za SAD da ispravi pogrešnu politiku koja je služila za podrivanje bezbednosti i stabilnosti u Siriji i čitavom regionu u celini“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave