MINI-KAMERE ŠTITE BELE MANTILE U ITALIJI: Zbog ogromnog broja napada pacijenata na lekare i drugo medicinsko osoblje u gotovo svim regionima

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

21. 02. 2024. u 12:37

U ITALIJI se godišnje dogodi oko 1.600 nasrtaja pacijenata ili članova njihovih porodica na medicinsko osoblje, što je u proseku više od četiri napada dnevno! Krenulo se, zato, u kreiranje strategije odbrane integriteta belih mantila.

МИНИ-КАМЕРЕ ШТИТЕ БЕЛЕ МАНТИЛЕ У ИТАЛИЈИ: Због огромног броја напада пацијената на лекаре и друго медицинско особље у готово свим регионима

Foto Pixabay free images

Grad Salerno, u regionu Kampanija, kupio je 500 mini bodi-kamera za lekare i ostalo medicinsko osoblje, najveći broj njih biće dostavljen psihijatrijskim odeljenjima, zatvorskim zdravstvenim ustanovama, ambulantama Hitne pomoći, a postavljaće se na glavi, ramenu, ili kačiti na radne uniforme lekara, medicinskih sestara, sanitarnog i drugog osoblja, da bi se registrovale pretnje i napadi.

Ovaj eksperimentalni projekat uvodi se radi prevencije od nasrtaja i biće započet u narednim mesecima. Funkcionisaće na istovetan način kao kod policijskih agenata, gde kamere registruju oba učesnika, jer tako postaju izvor informacije u ponašanju obe strane. Administrativni direktor lokalne Sanitarne zdravstvene ustanove u Salernu Gajetano Perito nema dileme o tamošnjoj odluci "investiramo u nove tehnologije radi odbrane profesionalnih ustanova i onih koji rade u njima, a koji veoma često rizikuju agresiju".

Nasrtaji na medicinsko osoblje počeli su da se umnožavaju tokom kovida, a nastavili su se u uvećanom obimu i po prestanku pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ODGOVOR! Pitali su Ruse da li će navijati za Srbiju na EURO 2024, evo šta su rekli