SIRSKI I UMEROV: Razgovori sa NATO generalima o vojnim planovima Ukrajine za 2024.

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 00:18

MINISTAR odbrane Ukrajine Rustem Umerov i novoimenovani komandant ukrajinskih oružanih snaga, general-pukovnik Aleksandr Sirski razgovarali su o vojnim planovima Ukrajine za 2024. godinu sa vrhovnim komandantom NATO snaga u Evropi, američkim generalom Kristoferom Kavolijem i komandantom grupe za bezbednosnu pomoć Ukrajini, general-potpukovnikom Antoniom Agutom, objavio je danas Umerov na svom Fejsbuk nalogu.

СИРСКИ И УМЕРОВ: Разговори са НАТО генералима о војним плановима Украјине за 2024.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Umerov je u objavi na Fejsbuku rekao da su on i Sirski imali "jasan i sadržajan razgovor" sa generalima Kristoferom Kavolijem i Antoniom Agutom.

-Razgovarali smo o našim vojnim planovima za 2024. godinu. Glavnokomandujući ukrajinskih oružanih snaga je najavio prioritete, a među njima su optimizacija strukture naših oružanih snaga, poboljšanje kvaliteta obuke naše vojske, stvaranje novih i dopunsko popunjavanje ljudstvom postojećih brigada i redovno snabdevanje oružjem i opremom, objavio je Umerov.

Ne navodeći detalje, on je rekao da se razgovaralo i o potrebi Ukrajine za dodatnom opremom elektronskog ratovanja za borbu protiv ruskih dronova, kao i o važnosti rotacije boraca na prvim borbenim linijama, preneo je Rojters.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)