LOJD OSTIN HITNO PRIMLJEN U BOLNICU

Tanjug

12. 02. 2024. u 07:41

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin, koji se oporavlja od raka prostate, prebačen je ponovo u bolnicu u Vašingtonu zbog hitnog problema sa bešikom i preneo je ovlašćenja na svoju zamenicu, saopštio je Pentagon.

ЛОЈД ОСТИН ХИТНО ПРИМЉЕН У БОЛНИЦУ

Foto: Tanjug/AP Photo/Roman Koksarov

Ostin je hospitalizovan juče radi lečenja "simptoma koji upućuju na hitan problem sa bešikom", saopštio je portparol Pentagona Pet Rajder, prenosi AP.

Iako je Ostin najpre nameravao da nastavi da obavlja "svoje funkcije i obaveze", naknadno je saopšteno da je preneo ovlašćenja na svoju zamenicu Ketlin Hiks.

Ostin (70) je 22. decembra primljen u nacionalni Vojni medicinski centar u Merilendu Volter Rid radi lečenja raka prostate.

U bolnicu se ponovo vratio 1. januara zbog nastalih komplikacija, među kojima su i urinare infekcije. Informacija o njegovoj hospitalizaciji otkrivena je tek četiri dana kasnije, a Pentagon u međuvremenu nije precizirao zbog čega je ministar zadržan na lečenju do 9. januara.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će Ostin svedočiti pred Kongresom 29. februara u vezi s tim što nije otkrio svoju dijagnozu raka i naknadnu hospitalizaciju. Njegovi lekari su ranije saopštili da su prognoze lečenja raka "odlične" i da više nije neophodno lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVK GA JE OTELA 1998. GODINE: Svedočenje Nebojše o tome kako je preživeo 40 dana zatočeništva (VIDEO)