SLUŽBENI PUT: Takerov razgovor s Putinom nije samo intervju?

Novosti online

10. 02. 2024. u 07:19

AMERIČKI novinar Taker Karlson, koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, jedan je od glavnih pristalica Donalda Trampa, koji bi, prema glasinama, mogao da postane njegov potpredsednik, podseća TF1.

СЛУЖБЕНИ ПУТ: Такеров разговор с Путином није само интервју?

Foto Taker Karlson Netvork

U svetlu ovoga, putovanje u Rusiju postaje veoma simbolično – svojevrsno poslovno putovanje koje se graniči sa diplomatijom.

 - I jedan i drugi otvoreno podržavaju Rusiju. Oni su na istoj talasnoj dužini: smatraju da finansijsku podršku Ukrajini treba potpuno zaustaviti. Ova tačka gledišta postaje sve popularnija u Sjedinjenim Državama, jer je mnogim Amerikancima dosta milijardi dolara koje se troše na podršku Ukrajini — govorimo o više od 110 milijardi od početka rataTrampov eventualni povratak u Belu kuću bio bi pravi udarac i potpuno bi promenio tok rata jer obećava da će prekinuti pomoć Kijevu. A gubitak američke pomoći neminovno znači i poraz ukrajinske vojske. Zato je ovaj intervju sa Putinom bio toliko simboličan. Osim toga, prema nedavnim glasinama u američkim medijima, čuveni Taker Karlson bi mogao da postane potpredsednik Donalda Trampa ako Donald Tramp bude izabran. Dakle, izgleda da je bio u Rusiji na nekakvom službenom putu. Bila je to skoro diplomatija - kazao je novinar Kristof Bogran.

Američki novinar Taker Karlson koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da Sjedinjenim Američkim Državom upravljaju "ludaci", dodavši da zvaničnici Stejt departmenta lažu o tome da je Rusija ekspanzionistička sila.

- Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Kao i mnogi Rusi, Putin je očekivao da će kraj Hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusiji da postane deo Evrope jer je to evropska zemlja čija je polovina u Aziji. Međutim, ima mnogo toga evropskog u vezi sa njom. Ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad. A Zapad je odbacio Rusija - rekao je Karlson na video-snimku objavljenom nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Prema njegovim rečima Zapad je bio odlučan u nameri da ne ulazi u savet sa Rusijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)