MEDVEDEV BEZ DLAKE NA JEZIKU O NATO VEŽBAMA: Kritikovao Alijansu pa se dotakao rata u Ukrajini

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 02. 2024. u 19:26

ZAMENIK šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev poručio je danas da vojne vežbe ''Stameni branilac'' (Steadfese) u organizaciji NATO-a predstavljaju ''grč mlohavih zapadnih mišića''.

МЕДВЕДЕВ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ О НАТО ВЕЖБАМА: Критиковао Алијансу па се дотакао рата у Украјини

Foto: Profimedia/Ilustracija

- U NATO-u se brbljalo i plašilo da se direktno kaže protiv koga su usmerene ove vežbe. Ograničili su se na prazno brbljanje o navodnoj razradi odbrambenih planova i odvraćanju potencijalne agresije. Ali sasvim je logično da ovaj grč mlohavih zapadnih mišića predstavlja upozorenje našoj zemlji'', napisao je Medvedev na svom nalogu na mreži VKontakte, a prenose RIA Novosti.

On je istakao da se neke faze te vežbi ''očekuju u najozloglašenijim rusofobičnim i najodvratnijim državama poput Poljske, Letonije, Litvanije i Estonije'', odnosno u neposrednoj blizini granica Rusije.

Medvedev smatra da, ako je sama Alijansa odlučila da sprovede vežbe ovog nivoa, to znači da se lideri zemalja članica ''zaista nečega plaše''.

- Oni ne veruju ne samo u pobedu, već uopšte u bilo kakve vojne uspehe trulog neonacističkog režima u Kijevu. Pored toga, oni rade na antiruskoj agendi u unutrašnje političke svrhe, konsolidujući svoje nezadovoljno biračko telo - poručio je Medvedev.

Vežbe ''Stameni branilac'' najveća su vojna vežba od Drugog svetskog rata, u kojima će učestvovati oko 90.000 vojnika iz zemalja članica NATO.
 

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)