I EU SHVATA DA SU MU IZJAVE SULUDE Zaharova: To je Borelj, šokirana sam

Милица Шкорић
Milica Škorić

31. 01. 2024. u 09:11

IZJAVA šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da bi pomirenje između Rusije i Ukrajine bilo greška je monstruozna i šokantna, smatra portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

И ЕУ СХВАТА ДА СУ МУ ИЗЈАВЕ СУЛУДЕ Захарова: То је Борељ, шокирана сам

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Ovo je još jedna monstruozna izjava, ali se doživljava kao ‘to je Borelj’. Inače, na potpuno isti način se doživljava i u zemljama Evropske unije. Oni sami među sobom govore, shvatajući da izjave ovog čoveka već više nisu ni marginalne, već sulude... Ali takođe govore ‘to je Borelj’ - rekla je Zaharova za Sputnjik, komentarišući Boreljovu izjavu.

Ona je dodala da bi jedan diplomata na takvu ideju trebalo da dođe „veoma teško“, jer je „u suprotnosti sa suštinom diplomatskog rada, a kada čovek sebi tako nešto dozvoljava da izjavi, suštinski dezavuiše svoju profesiju“.

- (Ovakve Boreljove izjave) vidimo sistematski, tako da se uklapa u shvatanje ovog čoveka i onih koji stoje iza njega... Ne mogu reći da nisam šokirana novim Boreljovim izjavama. ... U ovom slučaju, ove izjave su ugrađene u sistem, ali generalno gledano, to je zaista šokantno - primetila je Zaharova.

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave