HAOS U FRANCUSKOJ, OPSADA PARIZA: Poljoprivrednici počeli blokadu auto-puteva, 15.000 policajaca spremno da reaguje

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

29. 01. 2024. u 14:36

FRANCUSKI poljoprivrednici na traktorima započeli su blokadu nekoliko auto-puteva kod Pariza.

ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ, ОПСАДА ПАРИЗА: Пољопривредници почели блокаду ауто-путева, 15.000 полицајаца спремно да реагује

Foto: Profimedia

Prošlog petka na ulicama je bilo 17.500 poljoprivrednika i izvršeno je 113 blokada.

BFM TV javlja da su blokirane saobraćajnice u regionu Il de Frans.

Farmeri koji zahtevaju mere državne pomoći održavaju proteste u 40 komuna u Francuskoj, javila je televizija BFMTV, pozivajući se na neimenovani izvor u Nacionalnoj policiji.

U izveštaju se navodi da su do jutros organizovani protesti u 40 naselja širom zemlje.

Vlada je saopštila da će danas biti mobilisano 15.000 pripadnika policije da spreči ulazak traktora u „Pariz i veće gradove”.

Lideri sindikata najavili su ranije da će blokirati puteve kojima se ulazi u Pariz i druge veće gradove.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da neće dozvoliti potpunu blokadu puteva i da planira da rasporedi 15.000 policajaca i pripadnika žandarmerije, kako bi sprečilo remećenje javnog reda, preneo je TASS.

Situacija se dodatno zakomplikovala protestima taksista, koji nisu saglasni sa novim pravilima za prevoz bolesnih lica. Taksisti su zauzeli sve trake na putevima i voze minimalnom brzinom i tako usporavaju saobraćaj.

O situaciji sa poljoprivrednicima će predsednik Francuske Emanuel Makron da razgovara sa Savetom ministara.

(BFMTV/Agencije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!