TRAGEDIJA NA POPULARNOM SKIJALIŠTU: Devojka poginula, lavina "pokupila" još troje turista

Novosti online

28. 01. 2024. u 10:02

JEDNA žena (28) je poginula, kada je lavina zahvatila troje nemačkih državljana na planini u Tirolu.

ТРАГЕДИЈА НА ПОПУЛАРНОМ СКИЈАЛИШТУ: Девојка погинула, лавина покупила још троје туриста

Foto: Free Images Pixabay

U subotu oko 9 sati, turistkinja je sa svojim partnerom (26) i njegovim prijateljem (32) krenula autobusom do skijališta Kuhtai (Stubai Alpi). Kako je saopštila tirolska policija, hteli su da se popnu na Gaiskogel (2.820 metara) sa skijama i splitbordom i odatle se spuste niz Nordrin.

Na vrh su stigli u 11.20 časova, a prema navodima policije, tamo je sneg bio veoma tvrd. Mlada žena je izgubila skiju dok se spuštala nizbrdo.

Kako je saopštila policija, njen partner je odlučio da skija niz strmu istočnu padinu i ode po njenu skiju. Kada je stigao do dna, iznenada ga je zahvatila lavina i odnela oko 20 do 30 metara. Nekoliko puta se prevrnuo.

Još jedna lavina odnela je 28-godišnjakinju u dubinu. Zatrpao ju je sneg. Gorska spasilačka ekipa ih je iskopala iz snega, ali za ženu nije bilo spasa.

Ovo je druga teža nesreća u Tirolu od početka januara.

Četvoro ljudi je ozbiljno povređeno u Austriji kada se 9. januara srušila kabina žičare u skijalištu Hohec.

Austrijska novinska agencija objavila je da je drvo palo na kabl žičare "Aherkogelban" u skijaškom području u pokrajini Tirol, te da se tom prilikom otkačila kabina, preneo je Blic.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!