OBRUČ PROTESTA SE STEŽE OKO PARIZA: Poljoprivrednici napravili haos u Fracuskoj, traktori na ulicama, saobraćaj u kolapsu (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

26. 01. 2024. u 13:50

POLjOPRIVREDNICI su danas blokirali A1, jedan od glavnih auto-puteva koji povezuje Pariz sa severnim gradom Lilom, Beneluksom i Velikom Britanijom, zbog čega su nastale kilometarske gužve, što su prvi problemi u saobraćaju koje su izazvali najnoviji protesti u glavnom gradu Francuske.

ОБРУЧ ПРОТЕСТА СЕ СТЕЖЕ ОКО ПАРИЗА: Пољопривредници направили хаос у Фрацуској, трактори на улицама, саобраћај у колапсу (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Sindikati poljoprivrednika za danas su pozvali na blokade puteva u Parizu i oko njega, kako bi pojačali pritisak na vladu koju poljoprivrednici optužuju da im ne pomaže dovoljno da se nose sa, kako kažu, niskim cenama hrane i oštrim regulativama, prenosi Rojters.

Zbog blokade puta A1 severno od Pariza već jutros se stvorila kolona duga oko četiri kilometara, saopštilo je ministarstvo saobraćaja. Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci traktorista koji tvrde da idu ka Le Manu, glavnom gradu departmana Sart u regionu Loare na Zapadu Francuske.

Mediji u Francuskoj prenose da su poljoprivrednici u ranim jutarnjim satima postavili blokade i na raskrsnicama južno od Pariza, a da će glavni protesti početi rano posle podne.

Vlada je saopštila da će objaviti mere usmerene ka obuzdavanju nezadovoljstva poljoprivrednika kasnije danas, a očekuje se da će se premijer Gabrijel Atal obratiti u toku dana. Francuska vlada, za sada, nije saopštila gde i kada će Atal govoriti i kakve mere će biti objavljene, preneo je Informer.

BONUS VIDEO: EMOTIVAN SUSRET NAKON ZAROBLjENIŠTVA: Izraelsku decu koju je oslobodio Hamas dočekao njihov pas

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)