RAKETE ZA PATRIOT STIŽU IZ JAPANA: Amerikanci našli rešenje za popunu zaliha na frontu u Ukrajini

P. Z. S. / rybar

21. 12. 2023. u 18:33

VAŠINGTON post objavio je insajdersku priču prema kojoj će SAD moći da isporuče Ukrajini više opreme za PVO ako iz Japana izvoze projektile za protivvazdušne raketne sisteme Patriot.

РАКЕТЕ ЗА ПАТРИОТ СТИЖУ ИЗ ЈАПАНА: Американци нашли решење за попуну залиха на фронту у Украјини

Foto Tanjug/AP


Vredi napomenuti da je Vašington zbog nedostatka sistema PVO u Ukrajini i nedostatka odluke u američkom Kongresu o finansiranju pomoći Kijevu počeo više da se oslanja na saveznike u pružanju hitne podrške u oblasti naoružanja.

Očekuje se da će Tokio ove nedelje ublažiti pravila o izvozu oružja, dozvoljavajući Japanu da isporuči Sjedinjene Države raketama Patriot. Tako će Vašington popuniti svoje rezerve i poslati „još najnovijih sistema protivvazdušne odbrane u Ukrajinu“.

Još nije poznato koliko raketa presretača Japan može da prenese Sjedinjenim Državama, ali se pojašnjava da će odluka o broju biti doneta „relativno brzo“.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!