PLATIO GLOBU PREKO STO HILJADA EVRA JER MU - KRAVE SMRDE: Odluka suda koja je zapanjila Francusku

Francuski zemljoradnik Vensan Veršijer, iz sela Sent Oben an Bre, u oblasti Oaz, nedaleko od Bovea, u severnom delu zemlje, osuđen je da plati odštetu komšijama od 106.000 evra zato što se iz njegove štale oseća smrad, a i krave su mu bučne!

ПЛАТИО ГЛОБУ ПРЕКО СТО ХИЉАДА ЕВРА ЈЕР МУ - КРАВЕ СМРДЕ: Одлука суда која је запањила Француску

Foto: društvene mreže

Posle osnovne presude, apelacioni sud u Amejnu je potvrdio presudu u martu prošle godine, a to je sada potvrdio i Kasacioni sud.

Osuđeni zemljoradnik je podigao kredit i već isplatio susede, ali se sada boji da mu ne sruše hangar ili da ga ne nateraju da ga dodatno preuređuje.

U svoju odbranu ističe da je sve uradio po propisima kada je 2010. godine počeo da se bavi ovim poslom, kada je podigao objekat površine 2.800 kvadrata za proizvodnju mleka vredan 600.000 evra. Kaže i da se hangar po propisu nalazi na najmanje 100 metara od prvih susednih kuća.

U četvrtak je u znak podrške u Boveu održan protest poljoprivrednika, kojem su se pridružili lokalni odbornici i predsednik regiona Gzavije Bertran. Sakupljaju i prilog, s ciljem da poljoprivredniku čije krave ne koriste parfem i finansijski pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)