KONKURENCIJA UZ TRAMPA: Desantis, Hejli i Ramisvami osudili odluku Vrhovnog suda Kolorada

A. V. V.

20. 12. 2023. u 15:14

ODLUKU Vrhovnog suda u Koloradu kojom se bivšem predsedniku SAD brani da se takmiči na izborima u toj državi osudili su Trampovi konkurenti iz partije.

КОНКУРЕНЦИЈА УЗ ТРАМПА: Десантис, Хејли и Рамисвами осудили одлуку Врховног суда Колорада

Tanjug

Guverner Floride Ron Desantis, bivša ambasadorka u UN i nekadašnja guvernerka Južne Karoline Niki Hejli i milioner i preduzetnik Vivek Ramisvami izjavili su da ne žele da se Trampovo ime ne nađe na glasačkom listiću u Koloradu.

- Levica se poziva na 'demokratiju' kako bi opravdala svoju upotrebu moći, čak i ako to znači zloupotrebu sudske moći da bi se uklonio kandidat sa glasačkog listića na osnovu lažnih zakonskih osnova. Vrhovni sud SAD bi trebalo to da preokrene - napisao je guverner Floride Ron Desantis na društvenim mrežama, preneo je "Foks njuz".

Hejli je poručila da ne trebaju sudije da donose ovakve odluke.

- Potrebni su nam birači koji će da donose ove odluke. Zato želim da to vidim u rukama birača. Dobićemo ovo na pravi način - rekla je ona.

Ramasvami je čak obećao da će povući svoje ime sa izbora za stranačke kandidate u Koloradu i ohrabrio svoje protivnike da učine isto.

- Pošto je isprobao svaki trik iz knjige da eliminiše Trampa da se kandiduje na ovim izborima, dvopartijski establišment sada primenjuje novu taktiku da mu zabrani da ikada više bude na funkciji - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)