RAT U UKRAJINI: Kijev raspoređuje naoružanje u stambenim četvrtima; Na kupjanskom pravcu uništena uporišta

Novosti online

15. 12. 2023. u 07:49 >> 00:53

RAT u Ukrajini - 660. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Кијев распоређује наоружање у стамбеним четвртима; На купјанском правцу уништена упоришта

FOTO: AP/Tanjug

Kličko: Ukrajinske jedinice PVO gađaju ruske dronove iznad Kijeva

 

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odrbane angažovane su usled napada ruskih bespilotnih letelica iznad Kijeva, saopštio je večeras gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

Svedoci Rojtersa rekli su da su u glavnom gradu Ukrajine odjeknule eksplozije 

kada su ukrajinske protivvazdušne jedinice krenule u dejstvo.

Svedoci su rekli da su se sirene za vazdušni napad oglasile na istočnoj obali reke Dnjepar, dok je na suprotnoj obali stanovnike Kijeva policija upozorila preko razglasa, prenosi Rojters.

Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je iznad Krima oboreno 26 ukrajinskih dronova.

 

 

Umerov: Ukrajina zainteresovana za ugovore sa britanskim proizvođačima oružja

 


Ministarstvo odbrane Ukrajine zainteresovano je za direktne sporazume sa britanskim proizvođačima oružja i spremno je da potpiše dugoročne ugovore, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov.

On je pozvao britanske kompanije iz sektora odbranbene industrije da iskoriste ukrajinske uslove za transparentnu i efikasnu saradnju, posebno mogućnost testiranja uzoraka u borbi i brze povratne informacije od vojske.

- U direktnom smo dogovoru sa britanskim proizvođačima i spremni smo da potpišemo dugoročne ugovore - rekao je Umerov tokom britansko-ukrajinske konferencije o odbrambenoj industriji, prenosi Ukrinform pozivajući se na pres-službu Ministarstva.

Umerov je naveo da budžet Ministarstva odbrane za vojnu opremu i municiju za Oružane snage Ukrajine iznosi 6,3 milijardi evra.

Na konferenciji je ukazano na doprinos Velike Britanije kao jednog od najvećih partnera i saveznika Ukrajine. 

 

Foto: AP

 

 

Kijev: Ispaljena raketa ka Krivom Rogu

Komanda Vazduhoplovnih snaga Oružanih snaga Ukrajine saopštila je da su ruske vojske ispalile raketu ka Krivom Rogu.

Prethodno su javili da je u Azovskom moru zabeležena aktivnost ruske taktičke avijacije. "Postoji opasnost od upotrebe vazdušnog oružja", javlja Unijan.

Uzbuna je proglašena u Kirovogradskoj, Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.

(UNIAN)

U Kijevskoj oblasti oboren “kinžal“

U Kijevskoj oblasti oboren “kinžal“, ruska hipersonična raketa, saopštile su ukrajinske snage. EU odlučila da počne pregovore o pridruživanju sa Ukrajinom. Senat SAD će glasati o pomoći Ukrajini sledeće nedelje, najavio lider većine Čak Šumer.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će Rusija nastaviti rat dok ne ostvari svoje ciljeve i Kijev ne pristane na dogovor koji uzima u obzir bezbednosne brige Moskve.


Političar detonirao bombu u Ukrajini, 24 povređeno

U eksploziji bombe, koju je detonirao političar u zgradi mesne zajednice u Kerecku u Transkarpatiji, povređeno je 26 osoba.

Pojavio se i uznemirujući snimak incidenta. Pogledajte ga klikom OVDE.

Na kupjanskom pravcu uništena uporišta

Posade tenkova T-72B3 grupe trupa „Zapad“ uništile su uporišta i ljudstvo ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ukrajina raspoređuje naoružanje u stambenim četvrtima

Oružane snage Ukrajine raspoređuju naoružanje u stambenim četvrtima u Časovom Jaru koji je pod kontrolom Kijeva u Donbasu, saopštio je potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

Ukrajina: Oboreno svih 14 dronova koje je Rusija lansirala ka Ukrajini

Ukrajinska PVO uništila je svih 14 dronova kojima je Rusija noćas napala Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine.

Dronovi su lansirani iz Krasnodarskog kraja u Rusiji, a oboreni su iznad Nikolajevske, Hersonske, Hmeljničke i Poltavske oblasti, prenosi Unian. Rusija gotovo svake noći izvodi napade dronovima na Ukrajinu.

Mađarska blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini

Mađarska je blokirala 50 milijardi evra pomoći EU Ukrajini, samo nekoliko sati nakon što je Evropski savet odlučio da počnu pregovori o pridruživanju sa tom zemljom.

- Rezime noćašnjeg sastanka: veto za dodatni novac Ukrajini - napisao je noćas mađarski premijer Viktor Orban na mreži X, nakon sastanka Evropskog saveta u Briselu.

Više o tome čitajte OVDE.

VONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)