MEDIJI TVRDE: Zelenski pokušava da direktno kontroliše vojsku, ignoriše Zalužnog

Srna

04. 12. 2023. u 16:33

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski zaobilazi glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog kako bi direktno izdavao naređenja komandantima, javio je list "Ukrajinska pravda", pozivajući se na izvore bliske vlastima u Kijevu.

МЕДИЈИ ТВРДЕ: Зеленски покушава да директно контролише војску, игнорише Залужног

Foto: EPA/JUSTIN LANE

U izveštaju se navodi da Zalužni ponekad od svojih podređenih sazna šta vojska radi.

Izvori iz Kijeva navode da su mesecima napeti odnosi Zelenskog i Zalužnog pogoršani neuspehom ljetne kontraofanzive.

Izveštaj nagoveštava i to da Zelenski paralelno komunicira sa komandantima kopnenih i vazdušnih snaga, Aleksandrom Sirskim i Nikolajem Oleščukom. Iz kabineta Zelenskog tvrde da je to "zgodno", ali je ta praksa poremetila lanac komande, zbog čega je najmanje zadovoljan Zalužni, a rezultat je demotivisani komandant koji, navodno, ne može u potpunosti da kontroliše vojsku, prenela je "Raša tudej".

Prema anketama, poverenje Ukrajinaca Zalužnom premašilo je poverenje Zelenskom još prošle godine, a nedavne ankete pokazale su da većina Ukrajinaca smatra da bi Zelenski na izborima izgubio od Zalužnog.

Insajderi tvrde da Zalužni povremeno pokazuje nezadovoljstvo radom Zelenskog.

Međutim, šef kabineta ukrajinskoj predsednika Andrej Jermak nedavno je demantovao izvještaje o sporu između Zelenskog i Zalužnog, tvrdeći da je to "ruska izmišljotina sa ciljem da se podriva ukrajinsko jedinstvo".

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!