MASK POSLE RAZGOVORA SA NETANJAHUOM: Hamas mora biti uništen, spreman sam da učestvujem u obnovi Gaze

Novosti online

27. 11. 2023. u 16:31

AMERIČKI milijarder Ilon Mask je u razgovoru uživo na platformi Iks sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom tokom posete Izraelu rekao da "nema izbora“ osim da se uništi teroristička grupa Hamas kako bi se donela bolja budućnost Gazi.

МАСК ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА НЕТАНЈАХУОМ: Хамас мора бити уништен, спреман сам да учествујем у обнови Газе

Foto Tanjug/AP

On se saglasio sa Netanjahuom da palestinska militantna organizacija ima genocidne namere prema jevrejskom narodu, prenosi Tajms of Izrael.

Mask je rekao da bi želeo da pomogne u obnovi Gaze nakon rata, napominjući da je rehabilitacija teritorije važan korak ka sprečavanju budućeg sukoba.

-Ako želite sigurnost, mir i bolji život za stanovnike Gaze, onda morate uništiti Hamas. Prvo morate da se rešite otrovnog režima kao što je to urađeno u Nemačkoj i Japanu, rekao je Netanjahu, na šta je Mask odgovorio da nema drugog načina i dodao da želi da pomogne, prenosi Tajms of Izrael.

On je rekao da oni "koji imaju nameru da ubijaju moraju biti neutralisani". "Propaganda mora da prestane da obučava ljude da budu ubice u budućnosti. A onda, Gazu treba učiniti prosperitetnom.

I ako se to desi, mislim da će to biti dobra budućnost", poručio je američki preduzetnik. Mask je istakao da su civilne žrtve "neizbežne“ i da Izrael pokušava da ih izbegne u svom ratu protiv Hamasa.

-Treba uskladiti čvrst stav i proterivanje terorista i onih koji nameravaju da ubiju, a istovremeno pomoći onima koji su ostali... Obično pobednik kažnjava gubitnika, dodao je Mask. On je ukazao na obnovu Nemačke i Japana od strane saveznika posle Drugog svetskog rata kao primere kako su napori za rekonstrukciju nakon velikog rata i jasne pobede pomogli da se obezbedi mir na duži vremenski period.

-Nadam se da ćete biti uključeni. A činjenica da ste došli ovde, dovoljno govori o vašoj posvećenosti da pokušate da obezbedite bolju budućnost, rekao je izraelski premijer Masku.

Mask boravi u Izraelu, tokom četvorodnevne pauze u borbama. On je prošlog meseca optužen za podsticanje antisemitizma nakon što se saglasio sa objavom u kojoj se tvrdi da Jevreji podstiču mržnju prema belcima.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)