ODLOŽENO SPASAVANJE RADNIKA URUŠENOG TUNELA U INDIJI: Problemi sa opremom sprečili spasilačke službe

Novosti online

24. 11. 2023. u 10:41

PROBLEMI s bušilačkom opremom sprečili su spasilačke službe da izvuku radnike tunela koji se urušio 12. novembra u indijskoj državi Utarakand, piše Rojters.

ОДЛОЖЕНО СПАСАВАЊЕ РАДНИКА УРУШЕНОГ ТУНЕЛА У ИНДИЈИ: Проблеми са опремом спречили спасилачке службе

Foto: Tanjug/AP Photo

Pokušaji da radnike, uglavnom iz najsiromašnijih delova zemlje, izvuku bušenjem rupa kroz kamenje i metal uz pomoć evakuacione cevi su zaustavljeni nakon što su otkriveni problemi s opremom i cevi, koja je morala ponovo da se sastavi.

Ostalo je 15 metara kopanja do mesta na kome su radnici zaglavljeni i radar za prodor u zemlju pokazuje da ne postoje metalne opstrukcije narednih pet metara dubine, izjavio je Baškar Kulbe, jedan od vođa spasilačkog tima, dodavši da očekuje da se kopanje nastavi u 11.30 po lokalnom vremenu.

Uprava je saopštila da drugi plan evakuacije podrazumeva vertikalno bušenje s vrha brda i da je oprema u pripremi.

Radnici, zarobljeni pod ruševinama 12 dana, imaju pristup svetlu, vodi, kiseoniku i hrani preko endoskopskih rupa koje su izbušene ove nedelje, saopštili su zvaničnici.

Medicinski radnici su na terenu gde dostavljaju lekove, kao i psihijatrijsku pomoć.

Vlasti nisu obrazložile uzrok urušenja, ali je poznato da je regija sklona zemljotresima, klizištima i poplavama, prenose mediji.

BONUS VIDEO: SRCEPARAJUĆE: Ekipe ruske hitne pomoći pridružuju se libijskim spasiocima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!