OVO SE TURISTIMA NEĆE DOPASTI - VLADA GRČKE PLANIRA POVEĆANJE TAKSI: Očekuje se prihod od 600 miliona evra, evo detaljnog cenovnika (FOTO)

Novosti online

24. 11. 2023. u 09:43

GRČKA vlada namerava da poveća turističke takse i usmeri očekivani prihod od 600 miliona evra u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene, izjavio je premijer te zemlje Kirijakos Micotakis.

ОВО СЕ ТУРИСТИМА НЕЋЕ ДОПАСТИ - ВЛАДА ГРЧКЕ ПЛАНИРА ПОВЕЋАЊЕ ТАКСИ: Очекује се приход од 600 милиона евра, ево детаљног ценовника (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Turistička taksa za najjeftinija noćenja u apartmanima će, umesto dosadašnjih 0,5 evra za noć iznositi 1,5 evra, a taksa za noćenja u hotelima sa pet zvezdica će poskupeti sa četiri na deset evra za noć, prenosi portal Sibiz (SEEbiz).

Foto: Printskrin

Micotakis je dodao da će prioriteti ovog fonda biti "najbrža moguća mobilizacija za spašavanje života u katastrofama s kojima ćemo se suočiti u budućnosti", kao osiguravanje finansijskih sredstava za odbranu od klimatske krize.

Nakon razornih požara u julu, a potom i krajem avgusta koji su poharali više od 150.000 hektara, Grčku su početkom septembra pogodile katastrofalne poplave.

BONUS VIDEO: SITUACIJA JE NEPODNOŠLjIVA“: Meštani Grčke Tesalije u očaju nakon razorne oluje Danijel

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)