KIJEV ODGOVORIO NA PREDLOG DA UKRAJINA STUPI U NATO U ZAMENU ZA TERITORIJU Mihail Podoljak: Rusija ne bi pristala na to

Novosti onlajn

18. 11. 2023. u 07:40

RUSIJA ne bi pristala na članstvo Ukrajine u NATO-u, čak ni ako bi Kijev pristao na to da ostane bez dela teritorije, izjavio je savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, a prenosi „Ukrinform“.

КИЈЕВ ОДГОВОРИО НА ПРЕДЛОГ ДА УКРАЈИНА СТУПИ У НАТО У ЗАМЕНУ ЗА ТЕРИТОРИЈУ Михаил Подољак: Русија не би пристала на то

Foto Tanjug/AP

- Ko je rekao da će Rusija pristati na 'Ukrajinu u NATO-u'? Ko garantuje da Rusija neće nastaviti specijalnu vojnu operaciju posle pauze? Ko će istupiti kao garant neprikosnovenosti uslovne linije razgraničenja? - zapitao se Podoljak.

Ranije je bivši sekretar Severnoatlantske alijanse Anders Fog Rasmusen predložio da se Ukrajina primi u NATO, bez teritorija koje su pod kontrolom Rusije. Prema njegovom mišljenju, to bi smanjilo opasnost od novog sukoba.

Prema informacijama britanskog lista „Gardijan“, uoči sledećeg samita Severnoatlanstske alijanse diskutuje se o angažovanju vojnih stručnjaka za razmatranje pitanja o članstvu Ukrajine u tom vojnom bloku. Razmatra se, pre svega, problem demarkacije linije fronta tako da bude jasno gde u Ukrajini počinje teritorija NATO-a.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!