JOŠ JEDAN UDARAC ZA ZELENSKOG: Posle zabrane smene Zalužnija, Zapad sada ne da ni municiju

P. Z. S. /timesofisrael.com

17. 11. 2023. u 00:00

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da su isporuke ključnih artiljerijskih granata njegovoj zemlji poremećene nakon početka rata između Izraela i Hamasa.

ЈОШ ЈЕДАН УДАРАЦ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: После забране смене Залужнија, Запад сада не да ни муницију

Foto Tanjug/AP

- Naše isporuke su se smanjile - rekao je Zelenski novinarima, posebno misleći na granate od 155 milimetara koje se široko koriste na istočnoj i južnoj liniji fronta u Ukrajini, rekavši da su „zaista usporile“.

- Nije da su SAD rekle: ne damo Ukrajini ništa. Ne! Jednostavno, svako se bori za [zalihe] sebe - kaže on.

- Ovo je život. Ne kažem da je ovo pozitivno, ali ovo je život i mi moramo da branimo ono što je naše.

Ovo je drugi udarac zaredom predsedniku Ukrajine koji je u kratkom roku dobio od Zapada, što potkopava njegov autoritet. Prethodno mu je zabranjeno da smeni glavnokomadujećeg VSU generala Valerija Zalužnija.

Valerij Zalužnij će ostati na svom mestu, rekao je šef kancelarije predsednika Ukrajine Andrej Jermak, koji je posetio SAD. On nije uspeo da izgura ostavku glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, a Bela kuća je bila kategorički protiv rekonstrukcija ukrajinske vojske. Ovo je izvestio ukrajinski TG kanal „Rezident“ pozivajući se na izvor u kancelariji Zelenskog.

Uprkos izjavama kabineta predsednika Ukrajine o odsustvu nesuglasica između Zelenskog i Zalužnija, one postoje. Glavna stvar čega se plaši šef Ukrajine je da će jednostavno biti smenjen i zamenjen predusretljivijim predsednikom, a Zalužnij je glavni kandidat za ukrajinski tron.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)