MI SMO TUŽNI SVEDOCI TRAGEDIJE: Papa osudio smrt i patnju u "mestima gde je Gospod živeo"

Tanjug

10. 11. 2023. u 00:06

PAPA Franja osudio je danas, tokom sastanaka u Vatikanu sa pripadnicima konjičkog reda Svetog groba jerusalimskog, "ogromnu patnju i smrt nevinih ljudi u mestima gde je Gospod živeo".

МИ СМО ТУЖНИ СВЕДОЦИ ТРАГЕДИЈЕ: Папа осудио смрт и патњу у местима где је Господ живео

Foto AP

- Mi smo tužni svedoci tragedije koja se odvija upravo na mestima gde je Gospod živeo, gde nas je svojom čovečnošću naučio da volimo, praštamo i činimo dobro svima - poručio je papa.

On je izrazio zahvalnost i poštovanje svim članovima Reda rasutim širom sveta, prenosi Vatikan njuz.

Papa ih je pozvao da budu Red koji, „snažan po svom identitetu, na najlepši način učestvuje u tajni milosrđa, otvoren i dostupan, spreman da preuzme one službe koje Gospod zahteva kroz potrebe naših braća i sestara."

Poreklo konjičkog reda Svetog groba Jerusalimskog datira iz Prvog krstaškog rata, kada je njegov vođa Godfri de Bujon oslobodio Jerusalim. 

Članovi i rukovodstvo Reda služe Katoličkoj crkvi i sprovode dela milosrđa kako bi održali prisustvo hrišćana u Svetoj zemlji.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)