PESKOV: SAD i Evropa umorni od ukrajinske teme i finansijskog tereta izdržavanja Kijeva

Novosti online

05. 11. 2023. u 15:30

ZAPADNE zemlje shvataju da je deo novca koji je izdvojen za Ukrajinu „jednostavno ukraden“, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.

ПЕСКОВ: САД и Европа уморни од украјинске теме и финансијског терета издржавања Кијева

Foto: EPA

- Oni shvataju da se određeni deo novca koji daju Ukrajini, jednostavno rečeno, krade. Ova priznanja takođe se čuju i u Kongresu tokom debata i u odborima. Oni, naravno, moraju nekako da objasne svojim biračima zašto ne postoji odgovarajući mehanizam za trošenje sredstava, zašto se na to zatvaraju oči, zašto postavljaju pitanja izdvajanja novih iznosa - rekao je Peskov.

Portparol ruskog lidera je primetio da se Sjedinjene Američke Države i Evropa umaraju od ukrajinske teme i finansijskog tereta izdržavanja Kijeva.

- I u Americi i u Evropi raste zamor od ukrajinske teme kao takve, od kijevskog režima i od, da kažemo, tereta koji su natovarili na sebe - objasnio je Peskov.

On je objasnio da to znači „finansijsko hranjenje ukrajinskog režima i snabdevanje oružjem i municijom“.

- Čak i tako moćne države u ekonomskom smislu kao što su SAD, ne mogu to da rade beskrajno, i sami imaju mnogo svojih problema... i sve se to u jednom trenutku pretvara u nepotreban teret koji više nisu u stanju da nose. Stoga i u establišmentu (SAD) i među političarima i ekonomistima, naravno, raste osećaj umora od ovog tereta koji treba da se nosi - zaključio je Peskov.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?