MRAČNA PROGNOZA AMERIČKOG PUKOVNIKA: Ukoliko se nastavi eskalacija od Izraela možda neće ostati ništa

P. Z. S. / ria.ru

29. 10. 2023. u 23:54

PODIZANjE uloga na Bliskom istoku od strane Sjedinjenih Država moglo bi dovesti do uništenja Izraela, rekao je penzionisani američki pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za YouTube-kanalu Redacted.

МРАЧНА ПРОГНОЗА АМЕРИЧКОГ ПУКОВНИКА: Уколико се настави ескалација од Израела можда неће остати ништа

Foto IDF

-Postoje svi preduslovi za veoma veliki rat. Mi (SAD – prim. red.) eskaliramo situaciju u svim pravcima. Čini se da verujemo da podizanje uloga funkcioniše. To smo pokušali u Ukrajini. Eskalirali smo, eskalirali i eskalirali situacija – i „Danas je Ukrajina u ruševinama. Veoma se plašim da ako ovaj regionalni rat (palestinsko-izraelski sukob – prim. urednika) nastavi da se razvija onako kako ga ja vidim, onda od Izraela na kraju možda neće ostati ništa, upozorio je oficir.

Prema ekspertu, SAD „ulaze u konfrontaciju“ sa mnogim državama na Bliskom istoku, a ova situacija bi mogla da dovede do katastrofalnih posledica.

Foto Tanjug/AP

Ujutro 7. oktobra Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. Nakon masovnog granatiranja, borci Hamasa ušli su u pogranična područja na jugu jevrejske države.

Vojno krilo palestinskog pokreta objavilo je operaciju “Al-Aksa potop”.

Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage najavile su pokretanje operacije Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze. Nekoliko dana nakon napada, izraelska vojska je preuzela kontrolu nad svim naseljenim područjima u blizini granice i počela da izvodi vazdušne napade na ciljeve, uključujući civile, u enklavi. Osim toga, Izrael je najavio potpunu blokadu Gaze: obustavljene su isporuke vode, hrane, struje, lekova i goriva.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi