NEVEROVATNA PRIČA IZ NJUJORKA: Knjiga vraćena u biblioteku posle 90 godina

Novosti Onlajn

18. 10. 2023. u 19:57

JAVNA biblioteka Larčmont u Njujorku pohvalila se nedavno na društvenoj mreži da je poštom dobila knjigu, koja je izdata pre ravno 90 godina.

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ ЊУЈОРКА: Књига враћена у библиотеку после 90 година

Foto: Printskrin Youtube/Inside Edition

Reč je o delu Džozefa Konrada, “Mladi i dve druge priče”, koje je, prema evidenciji, trebalo da bude vraćeno 11. oktobra 1933. godine.

“Izgubljenu” knjigu vratila je Džoani Morgan, žiteljka Virdžinije, dok je ime njenog očuha Džimija Elisa upisano u evidenciji biblioteke.

On je nije vratio na vreme, jer je želeo da je pročitaju i njegovi sinovi. U međuvremenu je zaboravio na obavezu, prenose mediji.

Ali, šta je sa kaznom? Predstavnici biblioteke navode da se prekoračenje plaća 20 centi dnevno. To znači da bi u ovom slučaju sankcija iznosila 6.400 dolara!

Ipak, Džoani će platiti svega pet dolara, jer se knjiga vodila kao “izgubljena”, saopšteno je.

Istovremeno je izražena zahvalnost žiteljki Virdžinije što je vratila knjigu, i istaknuta jedna zanimljivost:

“Džimi Elis je vlasnik rekorda u držanju jedne knjige. I on bi dugo mogao da ostane nedodirljiv”.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: NOVOSTI PROSLAVILE 70 GODINA: Veličanstven skup u Kinoteci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024