SEVER AMERIKE U PROBLEMU SA MIGRANTIMA: Problem preti da uništi NJujork

I.S.

27. 09. 2023. u 15:38

NjUJORK i čitav sever SAD imaju sve više problema zbog migranata. Problemi bi mogli da budu manji kada bi se njima dozvolilo da rade, ali Vašington se tome opire.

СЕВЕР АМЕРИКЕ У ПРОБЛЕМУ СА МИГРАНТИМА: Проблем прети да уништи Њујорк

Foto Novosti

Dok prepirka traje sa sve uzajamnim prebacivanjima, azilanti su popunili smeštaje inače namenjene beskućnicima. Samo u gradu Njujorku više od 60.000 azilanata čeka da im grad pronađe krov nad glavom. Kabinet gradonačelnika izračunao je da bi samo staranje za azilante gradsku blagajnu u tri godine moglo da košta 12 milijardi dolara.

- Ovaj problem preti da uništi Njujork", rekao je gradonačelnik Adams pre nekoliko dana žaleći se na nedostatak podrške saveznog nivoa. - Razumem frustracije zbog onog kroz šta moraju da prolaze žitelji Njujorka.

Otpor među žiteljima već je uočljiv, piše Dojče vele. Pre nekoliko dana policija je u gradskoj četvrti Stejten ajlend uhapsila nekoliko demonstranata koji su pokušali da zaustave autobus s migrantima.

Republikanci za probleme s ilegalnim useljavanjem optužuju aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena i zadovoljno trljaju ruke zbog još jedne teme koju će moći da iskoriste protiv demokrata na izborima sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana